Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Η πρακτική Καμπάλλα

Θα χρειαζόταν ένα εκτενέστατο άρθρο για να περιγράψει τις πρακτικές εφαρμογές της Καμπάλλα και άλλοι θα ήταν πιο ικανοί από εμένα για να το συγγράψουν. Δεν έχω ούτε το σκοπό ούτε τη δυνατότητα να "αποκαλύψω" τα μυστικά τους αλλά θα εμπιστευτώ την πιο βαθιά μου αίσθηση ως αληθινή και θα μιλήσω για την Καμπάλλα όπως την αντιλαμβάνομαι και όπως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή ζωή. Γιατί δεν είναι ένα νεκρό σύστημα ούτε και χρειάζεται κανείς να γνωρίζει απ΄έξω τα Ονόματα Δύναμης του Θεού και τα ονόματα των Αρχαγγέλων για να πετύχει σπουδαία πράγματα. Αρκεί να κινείται από Αγάπη, που είναι μια από τις μεγαλύτερες (αν όχι η μεγαλύτερη) Δυνάμεις του Κόσμου και αρκεί η πρόθεσή του να είναι ισχυρή, σταθερή και σύμφωνη με τον Κοσμικό Νόμο.
Όπως σε ένα σπίτι υπάρχουν πολλές μπρίζες και κανείς με την κατάλληλη υποδοχή μπορεί να συνδεθεί με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έτσι και στον κόσμο μας υπάρχουν "υποδοχείς" που όταν κανείς συνδεθεί μαζί τους, συνδέεται με τις Δυνάμεις του Σύμπαντος. Αυτά τα ενεργειακά κέντρα στον άνθρωπο θα τα έχετε ακούσει με το όνομα "τσάκρα" και δεν αμφιβάλω για την αξία ή τη χρησιμότητά τους αλλά δεν θα μιλήσω για αυτά. Θα έχετε ακούσει ίσως για διάφορες τεχνικές με τις οποίες τα κέντρα αυτά "καθαρίζονται" και ενεργοποιούνται, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα, που στην ουσία είναι αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. Κάποιοι άνθρωποι, όμως που ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της ψυχής τους και φλέγονται από εκείνο που οι χριστιανοί ονομάζουν "Θείο Έρωτα", δεν γνωρίζουν τις τεχνικές αυτές και ούτε λίγο ούτε πολύ, αισθάνονται πως θα χάσουν τον ίδιο τον Παράδεισο. Ας μην ανησυχούν, δεν θα χάσουν εκείνο για το οποίο φλέγονται μόνο και μόνο επειδή δεν γνωρίζουν το τυπικό μέρος.
Το Κέτερ, η Πρώτη Εκδήλωση, το Μαλκούτ της Αρνητικής Ύπαρξης βρίσκεται εκδηλωμένο παντού. Κυριολεκτικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, το Κέτερ βρίσκεται από κάτω, βρίσκεται πίσω από το δέντρο στη σκιά του οποίου δροσίζεστε, στους τοίχους του σπιτιού που αναπαύεστε μετά από μια δύσκολη μέρα, στη θάλασσα που κολυμπάτε, στο χιόνι με το οποίο παίζετε. Το Κέτερ βρίσκεται στον ίδιο τον άνθρωπο που κρίνετε ως όμορφο ή άσχημο, ερωτεύσιμο ή όχι, καλό ή κακό. Γιατί ο άνθρωπος είναι απευθείας αντανάκλαση του Κέτερ κι εδώ βρίσκεται το μυστικό του "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" και γιατί σκοπός του ανθρώπου, που ολόκληρη τη ζωή του κάθε φορά πασχίζει, είναι η επιστροφή του εκεί από όπου ξεκίνησε, δηλαδή στο Κέτερ. Και αυτό είναι που στην ουσία πρεσβεύουν όλες οι θρησκείες αν και το περιγράφουν με διαφορετικούς τρόπους. Σηκώνοντας όμως κανείς τα πέπλα της παρανόησης που έφερε ο Πύργος της Βαβέλ, βρίσκει από πίσω το Στέμμα να ακτινοβολεί και προς αυτό το Φως κινούνται οι ψυχές αφού αφήσουν πίσω ένα ένα τα σώματα που τους ορίστηκαν. Μπορείτε, λοιπόν, να είστε βέβαιοι ότι "ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει". Όποιος με αγνή πρόθεση ζητήσει τον Πατέρα, θα τον βρει και ας μην γνωρίζει τις γλώσσες με τις οποίες τον επικαλούνται. Ένας σοφός Γέροντας που ήξερα κάποτε, έλεγε πως το μόνο που χρειάζεται να λέει κανείς με ολόκληρη τη θέρμη της ψυχής του είναι: "Θεέ μου, σ΄αγαπώ". Και είχε δίκιο γιατί η επιθυμία του ανθρώπου να προσεγγίσει το Θείο και η αγάπη του είναι τα ισχυρότερα τυπικά. Δεν υπάρχει καμιά δυνατότερη κραυγή από εκείνην της ψυχής που αποζητά το Δημιουργό της, να είστε λοιπόν βέβαιοι πως οι κραυγές σας θα ακουστούν και θα υπάρξει ανταπόκριση.
Μπορείτε να είστε βέβαιοι πως οι αρχές της Καμπάλα διέπουν ολόκληρη τη ζωή μας σε κάθε της έκφανση. Δεν χρειάζεται κανείς που δεν ενδιαφέρεται για εις βάθος γνώση να γνωρίζει τους συμβολισμούς και τις αντιστοιχίες, όπως δεν χρειάζεται να είναι μύστης ή θεολόγος για να διακρίνει το θαύμα. Όταν κανείς επιτελεί διανοητικό έργο είναι το Χοντ που εκφράζεται και πίσω από το έλεος κρύβεται η δύναμη του Χέσεντ, ενώ η καλλιτεχνική φύση είναι μέρος της φύσης του Νετζά και με αυτό "συνδέεται" όποιος δίνει μορφή στη φαντασία του.
Αφήστε τον κάθε ανόητο και την κάθε ανόητη να λένε τις ανοησίες τους και να δίνουν διαλέξεις αποκλειστικότητας στη γνώση, ζήστε την Καμπάλα, αφήστε τη να μιλήσει μέσα σας, βιώστε τη χωρίς να ακούτε εμένα ή τον οποιονδήποτε. Όταν μιλάει η Φώτιση όλοι οι άλλοι υποβολείς σταματούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: