Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Το νέο βιβλίο του Σωτήρη Σοφιά


Το νέο βιβλίο του Σωτήρη Σοφιά, Κώδικας Άστρο του Ιησού, διατίθεται από τις εκδόσεις Γεωργιάδης. Πρόκειται για τα συμπεράσματα της έρευνας του συγγραφέα σχετικά με το περίφημο Άστρο της Βηθλεέμ, η φύση του οποίου έχει απασχολήσει από το παρελθόν πλήθος ερευνητών διαφόρων ειδικοτήτων.
Ο Σωτήρης, με προσεκτική μελέτη των αρχαίων κειμένων και με επιστημονική έρευνα, κατέληξε στην ακριβή ημερομηνία και ώρα γέννησης του Ιησού, απαντώντας ταυτόχρονα και στο τι ήταν επιτέλους αυτό το περίφημο Άστρο.
Ο συγγραφέας μου έκανε την τιμή να μου ζητήσει να προλογίσω το βιβλίο του στην επίσημη παρουσίασή του στην Αθήνα, στις 19 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα ΑΛΣ , στον 4ο όροφο της οδού Στουρνάρη 51 & Πατησίων, πρόταση την οποία αποδέχτηκα με χαρά.
Η έρευνα του Σωτήρη ενισχύει σημαντικά την ύπαρξη του Χριστού ως ιστορικού προσώπου. Ως γνωστόν, ένας μύθος ενισχύεται ως πραγματικότητα όταν αποδεικνύονται τα συστατικά του στοιχεία, αντίθετα καταρρέει ότι αυτά δεν στοιχειοθετούνται. Ο Σωτήρης, λοιπόν, επαληθεύει τα συστατικά στοιχεία του μύθου, προς μεγάλη λύπη ορισμένων, είναι αλήθεια. Οι Γραφές, που ως τώρα θεωρούνταν παραμύθια, ήρθε η εποχή που αποδείχτηκαν, τουλάχιστον στο σημείο της διήγησης της γέννησης του Ιησού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: