Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Ομιλία σχετικά με το Γνωστικισμό και τη Μαγδαληνή


Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 19.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ομιλία μου στο Μεταφυσικό Στέκι, σχετικά με το Γνωστικισμό και τη Μαρία τη Μαγδαληνή.
Το Μεταφυσικό Στέκι είναι ένας χώρος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος χρησιμοποιείται για διαλέξεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού και είναι ανοιχτός στον οποιονδήποτε επιθυμεί να πάρει μέρος σε αυτές.
Στην ομιλία ασχοληθήκαμε με μια γρήγορη μελέτη επάνω στον Γνωστικισμό. Τι ήταν αυτός, τι πρέσβευε, ποιοί ήταν οι συμαντικότεροι Γνωστικοί.
Μιλήσαμε για τα απόκρυφα κείμενα του Ναγκ Χαμάντι και ασχοληθήκαμε με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και το μύθο της γενιάς του Ιησού.
Προσπαθήσαμε να μελετήσουμε το θέμα αυτό με όσο περισσότερη λογική γινόταν και να μην παρασυρθούμε από τις υπερβολές και τα άλματα λογικής που παρατηρήσαμε ότι κάνουν αρκετοί συγγραφείς, σε μια προσπάθεια περισσότερο εντυπωσιασμού παρά ουσίας και αντικειμενικής έρευνας.
Πιστεύουμε ότι πετύχαμε στο στόχο μας αυτό και η ομιλία μας ήταν επιτυχημένη.

4 σχόλια:

Adonios GK είπε...

Φαντάζομαι θα είχε αρκετό ενδιαφέρον.
Θα μπορούσες την επόμενη φορά να βάλεις μια ανακοίνωση πριν τη συνάντηση για να το έχουμε υπόψη όσοι ενδιαφέρονται;

Καλό βραδύ φίλε

Ibn Aratar είπε...

Ήταν παράλειψή μου Αντώνιε το ότι δεν έβαλα ανακοίνωση. Μπορείς ωστόσο αν θέλεις να έρθεις στην επόμενη ομιλία μου, όπου θα διαπραγματευθούμε το θέμα των Εκπεσόντων Αγγέλων και των Δαιμόνων. Νομίζω θα έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Adonios GK είπε...

Και μόνο από τον τίτλο μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον!

Θα περιμένω νεότερα...

Ibn Aratar είπε...

Αυτή τη φορά θα υπάρξει έγκαιρη ανακοίνωση ;)