Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Ψυχική Αυτοάμυνα

Ένα εξαιρετικά σημαντικό βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται για τη μελέτη του Εσωτερισμού είναι το Ψυχική Αυτοάμυνα της γνωστής Dion Fortune.
Στο βιβλίο της αυτό η μεγάλη φυσιογνωμία της σύγχρονης πνευματικής αναζήτησης, μας παραθέτει προσωπικές της εμπειρίες και βιώματα από τις ψυχικές επιθέσεις τις οποίες είχε υποστεί κατά το διάστημα της ενασχόλησής της με τον Εσωτερισμό.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της μας βοηθάει να κατανοήσουμε πολλές αιτίες των ψυχοσωματικών μας προβλημάτων, αναγκάζεται να μας παραθέσει τη φύση των ψυχικών επιθέσεων, τους τρόπους με τους οποίους προκαλούνται και εκδηλώνονται, καθώς και μας παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αμυνθούμε τόσο από τις συνειδητά προκλητές επιθέσεις όσο και από τις ασυνείδητες.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και μια σειρά από τυπικά, τα οποία μπορούμε να εκτελέσουμε.
Η ίδια αποφασίζει μέσα από το σύγγραμμά της να μας παρουσιάσει δυο πολύ γνωστά για την ίδια περιστατικά. Την ψυχική επίθεση που είχε υποστεί ως νεαρή κοπέλα, εμπειρία που την έστρεψε προς τον Εσωτερισμό και την πασίγνωστη εμπειρία με την υλοποίηση από την ίδια μιας Σκεπτομορφής που είχε τη μορφή Λύκου.
Η Dion Fortune, ψυχαναλύτρια η ίδια, φημίζεται για τη λογική θεώρηση του κόσμου, καθώς και για τον παραστατικό αλλά και σαφή λόγο της, που καθιστά εύκολη την κατανόηση των δυσκολότερων Εσωτερικών εννοιών ακόμα και από τον αναγνώστη που δεν έχει εντρυφήσει στους συγκεκριμένους τομείς της γνώσης.
Μελετώντας το συγκεκριμένο βιβλίο είμαι βέβαιος πως θα αναγνωρίσετε αρκετά περιστατικά που ίσως να έχουν συμβεί και σε εσάς. Ίσως όχι τόσο εντυπωσιακά, όσο οι προσωπικές εμπειρίες της συγγραφέως αλλά σαφώς και θα έχετε γνωρίσει ας πούμε άτομα τα οποία νομίζετε ότι έχουν μια αρνητική ενέργεια και κατά κάποιο τρόπο σας εξαντλεί η επαφή μαζί τους. Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε αρκετά πράγματα που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και ίσως ακόμα και να αλλάξει ο τρόπος σκέψης σας γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: