Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Τα παιδιά του 83

Εδώ και αρκετό καιρό έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη ιστορία γύρω από παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983. Το ζήτημα έχει απασχολήσει έντονα περιοδικά, ιστοσελίδες, fora, βιβλία και τηλεοπτικές εκπομπές από τότε που, μέσα από τα βιβλία του κυρίου Ιωάννη Φουράκη "Πυραιθέριον Ελλήνων όραμα" και "Κυδος Ελληνων" αναδείχτηκε το ζήτημα με μια μεγάλης κλίμακας έρευνα που πραγματοποιήθηκε έχοντας ως "στόχο" τα παιδιά που γεννήθηκαν στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα.
Στα επόμενα κείμενά μου θα ασχοληθώ διεξοδικά με το ζήτημα, καταθέτοντας τις όποιες γνώσεις μου αλλά, κυρίως, καταθέτοντας ερωτήματα προς προβληματισμό ή και απάντηση από όποιον έχει τις κατάλληλες πληροφορίες, ενώ παράλληλα θα αναφέρω και την ατομική μου θέση για όλο αυτό το σενάριο.

Ο μύθος των παιδιών του 1983

Σύμφωνα με τις απόψεις του γνωστού συγγραφέα κ. Ιωάννη Φουράκη, όπως διατυπώθηκαν τόσο στα βιβλία του όσο και σε περιοδικά όπως Τρίτο Μάτι και Strange, τον Απρίλιο του 1983, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα παιδιά, γεννήθηκαν και 98 μωρά, 49 αγόρια και 49 κορίτσια, τα οποία στην ουσία αποτελούν υιούς και θυγατέρες ημιθέων και ηρώων. Τα παιδιά αυτά έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία οφείλονται σε κάποιον βαθμό σε πλανητικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη στιγμή της σύλληψής τους, δηλαδή περίπου τον Αύγουστο του 1982 και οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 343 χρόνια.
Τα παιδιά αυτά διαθέτουν διαφορετικά γονίδια, ένα από τα οποία σχετίζεται με τη σύνθεση και έκκριση της ορμόνης διϋδροτεστοστερόνης και έχουν χαρακτηριστικά που διαφέρουν πολύ από εκείνα των υπολοίπων παιδιών και ανθρώπων. Τα παιδιά αυτά, ως ενσαρκώσεις αρχαίων Ηρώων, θα φέρουν την αναγέννηση του Ελληνισμού και ανάμεσά τους θα είναι και η αρχαία Ιφιγένεια, η οποία θα θυσιαστεί το 2004 ή το 2016. Ωστόσο, σκοτεινές δυνάμεις που δεν επιθυμούν την ελληνική αναγέννηση, προσπαθούν να εντοπίσουν και να αφανίσουν τα παιδιά αυτά και ο τρόπος που βρήκαν ήταν μέσα από μια επιστημονική έρευνα, η οποία και, πάντα κατά τις απόψεις της νεομυθολογίας, δεν είναι τίποτε άλλο από τη βιτρίνα του προγράμματος ανίχνευσης των παιδιών αυτών από τα σκοτεινά, σιωνιστικά και όχι μόνο κέντρα.

Η περίφημη έρευνα

Σύμφωνα με τις απόψεις των επιστημόνων, η Ελλάδα συμμετείχε στο πρόγραμμα "Βιολογικά, Κλινικά και γενετικά χαρακτηριστικά που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία". Η έρευνα, σκοπός της οποίας ήταν η αναζήτηση των παραγόντων που σχετίζονται με μακροζωϊα και ευζωϊα, πραγματοποιήθηκε επίσης στην Αγγλία, τη Δανία και τη Φινλανδία και αφορούσε παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983. Η επιλογή του συγκεκριμένου μήνα και έτους, σύμφωνα με τον αρμόδιο Καθηγητή κ. Ματσανιώτη, ήταν τυχαία. Δεν θα ήθελα να μπω στις λεπτομέρειες που αναφέρει ο κύριος Φουράκης διεξοδικά στα βιβλία του και, όπως ξεκαθάρισα στην αρχή, οι απορίες μου θα είναι περισσότερες από τα συμπεράσματά μου.
Η συνομωσιολογική πλευρά απευθύνει αρκετά ερωτήματα, σε μερικά από τα οποία θα δώσω μια απάντηση, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι η δική μου άποψη είναι η σωστή, πέραν από τις επιστημονικές μου γνώσεις, τις οποίες και θα καταθέσω και που δεν επιδέχονται αμφισβήτισης. Σε κάθε περίπτωση, θα προέτρεπα τον αναγνώστη να κάνει τη δική του έρευνα, μελετώντας όλες τις απόψεις και περνώντας τα δεδομένα μέσα από το πρίσμα της λογικής του.

Για ποιό λόγο επιλέχθηκαν τα παιδιά που γεννήθηκαν το συγκεκριμένο μήνα και έτος;

Η απάντηση έχει δοθεί από τον αρμόδιο καθηγητή, σε σχετική επιστολή που είχε στείλει στο περιοδικό Τρίτο Μάτι, την οποία και αναδημοσίευσε ο ίδιος ο κύριος Φουράκης. Η επιλογή, σύμφωνα με τον καθηγητή, ήταν τυχαία και αυτή η τυχαιότητα, από όσο γνωρίζω, είναι απολύτως αποδεκτή σε τέτοιου είδους έρευνες. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη.

Για ποιό λόγο η συλλογή των ερωτηματολογίων έγινε από ιδιώτη ιατρό;

Πάλι βάση της δικής μου γνώσης, αυτό δεν αποτελεί απαραίτητα ένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Εξ όσων γνωρίζω, μπορεί να γίνει αλλά φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο πρέπει να προβλέπεται και να καλύπτεται από το νομικό και επιστημονικό πλαίσιο. Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτό το σημείο, τον/την παρακαλώ να μας το καταθέσει.

Υπέστη τροποποιήσεις το ερωτηματολόγιο που δόθηκε στους Έλληνες μαθητές;

Ισχυρίζονται πως στα ερωτηματολόγια υπήρξαν μετατροπές. Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν όντως είχε συμβεί και αυτό γιατί το ερωτηματολόγιο, πέραν των γενικών του κατευθύνσεων, οφείλει να προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες συνθήκες, συνήθειες και στον τρόπο ζωής των κατοίκων της χώρας στην οποία διεξάγεται η έρευνα.

Πολλές από τις ερωτήσεις του ερωτηματολογίου είναι άσχετες προς το σκοπό για τον οποίο γίνεται η έρευνα.

Εδώ θα χρειαστεί να σταθούμε λίγο περισσότερο. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ψυχολόγος. Αλλά ούτε και εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται πως ορισμένες από τις ερωτήσεις είναι άσχετες προς το αντικείμενο της έρευνας, είναι ψυχολόγοι. Μελετώντας το σύνολο των ερωτήσεων και με βάση τις στοιχειώδεις γνώσεις ψυχολογίας που έχω δεν βρήκα καμία από αυτές ύποπτη ή επικίνδυνη. Το ερωτηματολόγιο, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεί ψυχολογικό τεστ το οποίο είναι ενδεικτικό τάσεων και όχι διαγνωστικό εργαλείο. Και αν ορισμένοι αναρωτιούνται τι σκοπό έχουν ερωτήσεις του τύπου "εαν πιστεύεις στα μάγια ή όχι", καθώς και αν "νιώθεις πως σε ελέγχει μια δύναμη έξω απο σένα", θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν την κοινή τους λογική για να απαντήσουν σε μια τέτοια ερώτηση. Εάν κάποιος πιστεύει στα μάγια, για παράδειγμα, αυτό δεν θα επηρεάζει με κάποιον τρόπο την ψυχολογική του συμπεριφορά κι αυτή με τη σειρά της δεν είναι αναμενόμενο να επηρεάζει το καλώς ή κακώς έχειν της υγείας του; Εάν κανείς νομίζει ότι τον κυνηγούν και τον ελέγχουν άγνωστες δυνάμεις, το λογικότερο δεν είναι να έχει μια ψυχολογική απόκλιση η οποία θα επηρεάζει τόσο το καρδιαγγειακό του όσο και το καλώς έχειν της υγείας του επίσης; Λυπάμαι αλλά όποιος γνωρίζει μερικά πράγματα για τα ψυχολογικά τεστ καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να στηριχθεί στις ερωτήσεις αυτές προκειμένου να στηρίξει ένα συνομωσιολογικό σενάριο. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει τις απόψεις του βασισμένος σε ερωτηματολόγια που δεν στάλθηκαν και έγιναν αφορμή για να παίξουν τα παιδιά με αυτά. Δυστυχώς, αυτό το θεωρώ αφέλεια, στην καλύτερη περίπτωση και αν κανείς διαβάσει τις απαντήσεις που, κατά τον συγκεκριμένο συγγραφέα αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ιδιαιτερότητας αυτών των παιδιών, θα καταλάβει τι εννοώ.

Ενδέχεται τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για αυτά τα παιδιά να χρησιμοποιηθούν για σκοτεινούς σκοπούς;

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα δεδομένα αυτά αποτελούν μια περίπτωση "φακελώματος" των συγκεκριμένων παιδιών. Θέλω να πιστεύω ότι η εμπλοκή της Ακαδημίας Αθηνών και των σοβαρών επιστημόνων που την ανέλαβαν απομακρύνουν το ενδεχόμενο αυτό. Φυσικά, δεν μπορώ σε αυτό το σημείο να είμαι απόλυτος. Να υπενθυμίσω ωστόσο ότι η συμμετοχή των παιδιών ήταν προαιρετική και εξαιτίας της μερικές εκατοντάδες παιδιών δεν συμμετείχαν, δεν επέστρεψαν τα ερωτηματολόγια και δεν υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις.

Προς το παρόν θα αρκεστούμε στις παραπάνω ερωτήσεις και απαντήσεις. Το θέμα μας δεν εξαντλείται εδώ, όμως και σε κείμενα τις επόμενες ημέρες θα περάσουμε στην πιο μεταφυσική πλευρά του ζητήματος, εξετάζοντας τα περίφημα αυτά παιδιά από εσωτερικής και μεταφυσικής πλευράς, ενώ παράλληλα θα θέσουμε μερικά ερωτήματα που νομίζω ότι έχουν τη σημασία τους...
(συνεχίζεται)




4 σχόλια:

Sou Lee είπε...

exw sth dia8esh mou to original erwthmatologio twn paidiwn tou 83 me thn ay8entikh sfraggida tou kratous distyxws mono se hlektronikh morfh.Me xara 8a sou ta steilw an ta zhthseis na ta anarthseis sto blog sou

Ibn Aratar είπε...

Σε ευχαριστώ για την προσφορά. Δεν θέλω να σε βάλω σε κόπο, θέλω μόνο να σε ρωτήσω εάν έχεις δει το ερωτηματολόγιο στα βιβλία του κ. Φουράκη και αν έχεις διαπιστώσει κάποιες αλλαγές σε σύγκριση με εκείνα που έχεις εσύ.
Σε ευχαριστώ.

Sou Lee είπε...

oxi den to exw diastaurwsei.
Pes mou omws ti se kanei na nomizeis oti uparxoun diafores?

Ibn Aratar είπε...

Δεν ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο, δεν ισχυρίζομαι τίποτα. Λένε ότι τα ερωτηματολόγια που δόθηκαν στην Ελλάδα έχουν τροποποιηθεί σε σύγκριση με εκείνα των άλλων χωρών και στο άρθρο μου εξήγησα το γιατί. Απλά σε ρώτησα για να διαπιστώσω εάν στο βιβλίο δημοσιεύθηκαν οι αυθεντικές ερωτήσεις.