Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Άγγελοι - οι οντότητες του φωτός (μέρος 4ο)

Οι κυβερνήτες Άγγελοι των 12 μηνών του έτους

Ιανουάριος : Γαβριήλ
Φεβρουάριος: Μπαρχιήλ
Μάρτιος : Μαχιδιήλ
Απρίλιος : Ασμοδήλ
Μάιος : Αμβριήλ
Ιούνιος : Μουριήλ
Ιούλιος : Βερχιήλ
Αύγουστος : Χαμαλιήλ
Σεπτέμβριος : Ουριήλ
Οκτώβριος : Βαρβιήλ
Νοέμβριος : Αδναχιήλ
Δεκέμβριος : Αναήλ

Εκτός από τους Αγγέλους των μηνών, υπάρχουν οι Άγγελοι των ημερών της εβδομάδας, των 24 ωρών της ημέρας, των δώδεκα ζωδίων του ζωδιακού κύκλου, των επτά πλανητών (συμπεριλαμβανομένης της Σελήνης), των τεσσάρων εποχών του έτους, οι 28 Άγγελοι των αντίστοιχων οίκων της Σελήνης, οι Δέκα Αρχάγγελοι των Ιερών Σεφιρώθ, οι 70 Άγγελοι που επικαλούνται κατά τη διάρκεια της γέννησης ενός παιδιού, οι Άγγελοι της Οργής, οι Άγγελοι του Τετραγράμματου, οι Εγρήγοροι ή Παρατηρητές (για τους οποίους θα μιλήσουμε σε επόμενο άρθρο) και άλλοι πολλοί.
Η πίστη των ανθρώπων σε Αγγελικές οντότητες είναι βαθιά ριζωμένη στο συλλογικό ασυνείδητο και έχει περάσει σε αρκετές εκφράσεις της γλώσσας μας. Για κάποιον άνθρωπο που μας βοηθά σε δύσκολες στιγμές λέμε ότι είναι ο Φύλακας Άγγελός μας, για κάποιον που είναι ωραίος και καλός λέμε ότι είναι σαν Άγγελος κ.ο.κ

Άγγελοι και εξωγήινοι

Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως έχει ισχυριστεί ότι έχει έρθει σε επαφή με πλάσματα που χαρακτηρίζονται ως εξωγήινα. Ένας περιγραφόμενος τύπος εξωγήινων έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν πολύ με τις τυπικές εικόνες των Αγγέλων. Ψηλοί, ξανθοί, όμορφοι εξωγήινοι, με ευγενικά χαρακτηριστικά και καλόβουλοι, οι οποίοι ονομάζονται Nordic. Από την άλλη, διάφορες εμπειρίες που περιγράφονται στην Παλαιά Διαθήκη και υποτίθεται ότι αναφέρονται σε αγγελικές επαφές, όπως το περίφημο όραμα του Ιεζεκιήλ, για το οποίο επίσης θα μιλήσουμε σε προσεχές άρθρο, έχουν πλέον αποδοθεί από αρκετούς στην επαφή των ανθρώπων με εξωγήινες οντότητες. Υπάρχουν αρκετοί ερευνητές, όπως ο Δρ. Ζακ Βαλέ, οι οποίοι έχουν παρατηρήσει τις μεγάλες ομοιότητες μεταξύ πλασμάτων της λαογραφίας και της θρησκευτικής παράδοσης με τους σημερινούς εξωγήινους. Είναι μια ενδιαφέρουσα επισήμανση η οποία άνοιξε νέους δρόμους στη σοβαρή μελέτη της πιθανότητας εξωγήινης ζωής επάνω στον πλανήτη μας, για την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετές φορές.

Επίλογος και συνέχεια

Χρειάζεται στο σημείο αυτό να τονίσω ξανά ότι οι κατηγοριοποιήσεις των Αγγέλων που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι σε αρκετά σημεία δαιδαλώδεις και, για να είμαστε και ακριβείς, δεν μπορούμε να ξέρουμε πως όλες αυτές οι γνώσεις είναι σωστές. Αποτελούν απόψεις ανθρώπων που είχαν μικρότερη ή μεγαλύτερη σχέση με τον Αποκρυφισμό (και όχι μόνο). Τι ακριβώς συμβαίνει στις σφαίρες εκείνες, κανείς δεν μπορεί να ξέρει.
Η σύγχρονη ψυχολογία και ψυχανάλυση πιστεύει ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από εκφράσεις και εκφάνσεις του ανθρώπινου ψυχισμού, η προβολή του Υπερεγώ του ανθρώπου, η ανάδειξη των θετικών, "φωτεινών" στοιχείων της ψυχικής του σφαίρας. Χωρίς να αμφιβάλω για τη χρησιμότητα της γνώσης της ψυχολογικής άποψης, θα μου επιτρέψετε να πω ότι διαφωνώ. Αν και δέχομαι ότι πράγματι σε αρκετές περιπτώσεις ίσως και η παραπάνω θέση να ευσταθεί, κατά τη γνώμη μου όμως αυτό δεν αποκλείει την ύπαρξη αγγελικών ή και δαιμονικών οντοτήτων στα διάφορα πεδία.
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, όμως. Σύμφωνα με τη χριστιανική και όχι μόνο παράδοση λοιπόν, ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο και τους Αγγέλους και όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν καλά, μέχρι που σε κάποια άγνωστη χρονική στιγμή κάτι άλλαξε και ένας σπόρος κακού φυτεύτηκε στον Παράδεισο. Ένα απρόσμενο (;) γεγονός τάραξε τη μακαριότητα των Αγγέλων και οδήγησε στην Πτώση τους...

(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: