Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Αυτοκίνητα - φαντάσματα

Ένα ακόμη φαινόμενο που εντάσσεται στα πλαίσια των αστικών θρύλων, είναι και οι περιπτώσεις των αυτοκινήτων - φάντασμα. Το φαινόμενο εμφανίζεται με τις εξής μορφές.
Πρώτον ένα αυτοκίνητο, καθ' όλα αληθοφανές πολλές φορές, εμφανίζεται από το πουθενά, τρέχει με ιλιγγιώδη συνήθως ταχύτητα, κάνει φοβερούς ελιγμούς και...δεν έχει οδηγό! Στο τέλος, εξαφανίζεται τόσο απότομα όσο είχε εμφανιστεί.
Συνήθως τα αυτοκίνητα αυτά δεν προκαλούν ατυχήματα, από όσο μπορούμε να ξέρουμε τουλάχιστον και έχει αναφερθεί ότι εμφανίζονται συνήθως σε σημεία όπου είχαν σημειωθεί τροχαία δυστυχήματα. Σχετικά βίντεο, ωστόσο αρκετά αμφιλεγόμενα, κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο αν και τα περισσότερα δεν αποτελούν τίποτε άλλο από κακόγουστες φάρσες.
Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό φαινόμενο που σχετίζεται με τα αυτοκίνητα φαντάσματα. Έχει αναφερθεί επίσης το να κοιτάζει ο οδηγός από τον κεντρικό καθρέφτη, να βλέπει κάποιον στο πίσω συνήθως κάθισμα και γυρίζοντας το κεφάλι του να μην υπάρχει κανείς.
Επίσης μια άλλη κατηγορία φαινομένων σχετίζεται με τα στοιχειωμένα αυτοκίνητα, ένα από τα οποία λέγεται ότι ήταν η πόρσε με την οποία σκοτώθηκε ο ηθοποιός James Dean και η οποία φημολογείται ότι προκάλεσε ατυχήματα στους επόμενους κατόχους της. Κλασική στο είδος της σχετικά με το ζήτημα παραμένει η ταινία Christine.
Για την Ελλάδα δεν έχω υπόψη μου παρόμοια περιστατικά. Όποιος γνωρίζει ή έχει ακούσει κάτι ή έχει προσωπική εμπειρία, παρακαλώ να την καταθέσει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα απο τα βίντεο που κυκλοφορούν είναι και αυτό:

http://www.youtube.com/watch?v=hcFMyHnyc0U
H κρίση δική σας...

Ibn Aratar είπε...

Αυτό θα έλεγα ότι αποτελεί και το πιο διάσημο σχετικό βίντεο...